Porovnání srdeční frekvence při Cooperovu testu v běhu a plavání - Synek, Lukáš (2007)
Srovnání srdeční frekvence při Cooperovu testu v běhu a plavání. U všech osob bude tepová frekvence při plavání nižší než při běhu. Při plavání jsou vnitřní orgány člověka chlazeny vodou a tím umožňují podat vyšší výkon než při běhu. V průběhu plavání se příznivě projevuje vliv ponořovacího reflexu, který výrazně snižuje srdeční frekvenci. Testované osoby se budou měřit přístrojem.