Monitorování tělesného rozvoje a pohybové výkonnosti žáků 8. a 9. tříd základní školy - Koubková, Hana (2007)
V první části diplomové práce se zabýváme teorií výkonu, výkonnosti, tělesné zdatnosti, pohybových schopností a věkovými zvláštnostmi pubescentů a adolescentů. Další část je zaměřena na hodnocení základní somatometrie a výkonů v motorických testech námi měřených žáků 8. a 9. tříd a jejich komparaci s výsledky výzkumu Moravce z roku 1987, téhož autora z roku 1993, Gajdy z let 1992 - 1993 a s normou UNIFIT, sestavenou Měkotou, Kovářem a kol. roku 1995. Na základě tohoto srovnání jsme navrhli doporučení pro praxi.