Monitorování tělesného rozvoje a pohybové výkonnosti studentů 1. ročníku SOŠ - Pecková, Štěpánka (2007)
Diplomová práce je zaměřena na testování pohybové výkonnosti a monitorování tělesného rozvoje současných adolescentů. Teoretická část práce se zabývá dosavadními poznatky o fyziologických a psychosociálních charakteristikách adolescentů. Praktická část práce zahrnuje výsledky motorického testování a komparaci s výsledky testování adolescentů v roce 1990 a normami, součástí je také vyhodnocení dotazníků o pohybové aktivitě adolescentů.