Prostředky mezinárodního práva v boji s terorismem a lidská práva - Mlčochová, Alexandra (2007)
Obsahem této diplomové práce je právní rozbor mezinárodního leteckého terorismu ve smyslu zločinu protiprávního zmocnění se vzdušného dopravního prostředku. Jedná se o obávanou formou teroristických útoků, která zakládá vážné porušování základních lidských práv a jako taková může být zločinem podle mezinárodního práva.