Rasa jako důvod pronásledování - Červinková, Kateřina, 1983- (2007)
Diplomová práce je zaměřena na rozbor pojmu pronásledování obsaženého v Ženevské úmluvě z roku 1951. Zároveň zohledňuje i nejnovější vymezení tohoto pojmu, jež přináší Kvalifikační směrnice Evropské unie. Dále toto pojednání rozebírá jeden z pěti důvodů pronásledování v Ženevské úmluvě taxativně vymezených, tj. rasu.