Ženská kriminalita jako sociální jev - Peterková, Lucie (2007)
Diplomová práce "Ženská kriminalita jako sociální jev" se zabývá ženskou kriminalitou, jejím stavem, strukturou a vývojem obecně a v České republice. Popisuje také ženkou věznici v Opavě a výsledky průzkumu ženské kriminality v této věznici.