Normativita multiuživatelských virtuálních světů - Závada, Jaromír (2007)
Cílem této práce je představit čtenáři problematiku právní regulace virtuálních světů. Snahou bylo téma zpracovat z co nejširšího úhlu pohledu a poukázat na všechny důležité aspekty, spojené s těmito místy. V prvních třech kapitolách práce je definována a vymezena podstata virtuálních světů, jejich historický vývoj, ekonomické a sociologické aspekty. Další část je zaměřena na základní a specifické otázky právní regulace virtuálních světů.