Právní prostředky ochrany ústavně zaručených práv jedince v právním řádu ČR - Volejníková, Zuzana (2007)
Tato práce se zabývá základními prostředky ochrany lidských práv v České republice. V první části popíšu charakteristické znaky lidských práv a jejich základní znaky. Další část práce se již zabývá jednotlivými prostředky. Těmi jsou nezávislé a nestranné soudnictví, ústavní stížnost, stížnost k veřejnému ochránci práv a stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva. Poslední část je věnována ochraně lidských práv v Evropské unii.