Životní styl středoškoláků - volný čas - Valentová, Marta, 1970- (2007)
Bakalářská práce zjišťuje volnočasové aktivity středoškoláků. Obsahem práce je analýza získaných informací o volném čase zmíněné skupiny a srovnání s výsledky studie Petra Saka „Proměny české mládeže“. Dále pak jsou analyzovány údaje, které se týkají problémového chování mládeže ve věku od 15ti do 19ti let. Jedná se o míru výskytu prvků problémového chování. Práce také odhaluje oblasti, kterých se problémové chování středoškoláků týká nejčastěji. Práce je přínosem především pro střední školy, které se rozhodují, jaké volnočasové aktivity mládeži nabídnout. Také si uvědomit důležitost zlepšení spolupráce středních škol s rodiči studentů.