Znalost nových doporučených postupů pro kardiopulmonální resuscitaci u sester pracujících v intezivní péči Fakultní nemocnice U Sv. Anny v Brně - Sasová, Renata (2007)
Bakalářská práce je věnována problematice úrovně znalostí nových doporučených postupů pro provádění kardiopulmonální resuscitace u sester pracujících v intenzivní péči ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně. Sestry jsou rozděleny do skupin podle úrovně dosaženého vzdělání. Teoretická část obsahuje historii kardiopulmonální resuscitace a přehled nových doporučených postupů provádění kardiopulmonální resuscitace. V praktické části jsou uvedeny a analyzovány výsledky dotazníkového šetření u 80 respondentů, diskuze zahrnuje kromě podrobné analýzy výsledků též návrh řešení zjištěných nedostatků.