Stresová zátěž u sester na operačním sále - Hrabcová, Dagmar (2007)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Hrabcová Dagmar Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta Název práce: Stresová zátěž u sester na operačním sále Vedoucí práce: PhDr. Zdeňka Židková Rok obhajoby: 2007 Klíčová slova: stres stresové faktory operační sál Bakalářská práce zkoumá stresovou zátěž u sester na operačním sále, a srovnává míru stresu u sester pracujících v ranním a směnném provozu. V teoretické části jsou rozebrány základní pojmy stresu a význam stresu v pracovním procesu.Praktická část rozebírá jednotlivé položky cíleně sestaveného dotazníku,který sleduje faktory stresu na pracovišti a jeho dopad na sestry operačních sálů.