Využití pupečníkové krve - Janáčková, Helena (2007)
Bakalářská práce zjišťuje, jak lze využít pupečníkovou krev. Jejím obsahem je analýza důležitých hypotéz v souvislosti s informovaností těhotných žen o možném odběru pupečníkové krve a zájmem rodiček o odběr dárcovský nebo pro vlastní potřebu dítěte. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření zaměřené na ženy po porodu a jejich zkušenosti. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje přehled o míře informovanosti a zájmu těhotných žen v problematice odběru a využití pupečníkové krve. Tato práce je příspěvkem k prohloubení znalostí v této problematice.