Zdravý životní styl a postoje mládeže - Havlová, Jarmila (2007)
Příjmení a jméno autora: Jarmila Havlová Instituce: Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně Název práce: Zdravý životní styl a postoje dnešní mládeže Vedoucí práce: Mgr. Jana Sedláčková Počet stran: 94 Počet příloh: 10 Rok obhajoby: 2007 Klíčová slova: zdravý životní styl postoje dnešní mládeže Bakalářská práce má za cíl zjistit životní styl žáků prvního a čtvrtého ročníku střední zdravotnické školy Jaselská 7/9 v Brně a jejich postoje ke zdraví. Dále má zjistit, zda na tyto postoje má vliv studium, tedy zda se liší přístup žáků prvního ročníku, kteří ještě nejsou vybaveni teoretickými a praktickými znalostmi a dovednostmi, a studentů čtvrtého ročníku, kteří by těmito znalostmi již měli být vybaveni. Základ práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření, jež zjišťuje životní styl žáků v oblastech výživy, pitného a spánkového režimu, fyzické aktivity, volnočasových aktivit mládeže, rizikového chování a postojů ke zdraví.