Pomáhejme, ale chraňme se - profesionální nákazy v práci porodní asistentky - Pektorová, Lucie (2007)
Bakalářská práce zjišťuje míru informovanosti studentek VŠ oboru Porodní asistence a porodních asistentek o infekčních onemocněních, možnostech prevence, způsobech přenosu a ochrany před profesionálními nákazami, kterým jsou vystaveny v souvislosti s výkonem povolání. U porodních asistentek porovnává délku praxe ve vztahu k úrovni znalostí. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření u obou zmíněných souborů respondentek, analýza dosažených výsledků. Tato práce je příspěvkem ke zviditelnění problému vysokého rizika při výkonu profese porodní asistentky.