Reklama a nekalá súťaž v právnych úpravach ČR a SR - Hubináková, Ivana (2007)
Diplomová práca sa venuje porovnaniu právnych úprav štátov, ktoré majú z historických dovodov veľa spoločného, ale ich niekoľkoročná samostatná existencia určité rozdiely už vytvorila. Práca sa preto okrem rozobratia spoločných prvkov týchto úprav snaží vypichnúť do popredia práve tieto rozdiely. Zo širokej problematiky nekalej súťaže v reklame je pozornosť upriamená predovšetkým na problematiku generálnej klauzuly proti nekalej súťaži, nekalú reklamu, klamlivú reklamu a reklamu porovnávaciu.