Aktuální otázky dětské delikvence (psychologické a právní aspekty, regionální obraz problematiky) - Svobodová, Tereza, 1982-; Houbová, Drahomíra, 1951-; Masarykova univerzita. Katedra právní teorie (2007)
Diplomová práce se zabývá faktory majícími na vznik delikvence dětí vliv, seznamuje s aktuální právní úpravou problematiky a snaží se o zhodnocení současného vývoje tohoto sociálně patologického jednání mládeže.
The diploma work "Actual Problems of Children s Deliquency (Psychological and Legal aspects, Regional View)" deals with psychological factors affecting origin of children s deliquency. It introduces actual legal regulations and it tries to describe actual evolution of this sociopathological behaviour.
Vedoucí práce: Drahomíra Houbová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: dětská kriminalita; sociální deviace; deviant behavior; child delinquency; diplomové práce