Působení sekt a psychická manipulace - Šimáková, Eva (2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou sekt a psychické manipulace. Definuje pojem sekta, vymezuje její charakteristické rysy, organizaci a způsob života jejích členů. Rozebírá některé důvody vedoucí ke vstupu do sekty, problematiku odchodu a jeho možné následky. Autorka upřesňuje termín psychická manipulace, předkládá její charakteristické rysy a zabývá se zejména jejím zneužíváním v destruktivních kultech.