Základní lidská práva a svobody a jejich procesní ochrana - Vargová, Kateřina (2007)
Tato diplomová práce se zabývá základními lidskými právy a jejich procesní ochranou. V úvodní části je vymezen pojem základních lidských práv a svobod současně s pojmem právního státu, který s touto problematikou úzce souvisí. V rámci vnitrostátní procesní ochrany se autorka zaměřuje na procesní institut ústavní stížnosti.