Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace - Votava, Marek (2007)
Tato diplomová práce se zabývá otázkou ochrany osobnosti jednak z pohledu charakteristiky základních norem, které se touto problematikou zabývají, jednak z pohledu limitů jejich aplikace. Ochrana osobnosti jednotlivce tedy není absolutní, neboť je nezbytné zajistit vyrovnávání zájmů oprávněné osoby na straně jedné a zájmů ostatních osob (či zájmů celku) na straně druhé. Dochází pak k určitým omezením osobnostních práv, pro které je Listinou základních práv a svobod vyžadováno výhradně zákonné zakotvení.