Ochrana kulturních památek - Stěhulová, Michaela (2007)
Diplomová práce se zabývá právní ochranou kulturních památek podle stávající platné úpravy. Zhodnocuje její stav, navrhuje řešení, kde se zdá nedostatečná. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. První je úvod, druhá se zaobírá různými nástroji právní ochrany kulturních památek na národní úrovni (jako jsou stupně ochrany, plošná ochrana kulturních památek, evidence kulturních památek, povinnosti vlastníků apod.).