Osobnost pachatele násilných trestných činů - Mecová, Lenka (2007)
Diplomová práce na téma osobnost pachatele násilných trestných činů zpracovává danou problematiku nejen z hlediska psychologie osobnosti, ale také z hlediska pojetí osobnosti v procesu celého tretního řízení. Je zde obsažen psychologický rozbor osobnosti pachatele násilných trestných činů, popsány právní aspekty násilné trestné činnosti, rozebrán vliv osobnosti pachatele na formální a materiální stránku násilného trestného činu atd.