Správní soudnictví v teorii a praxi ústředního orgánu státní správy - Žák, Josef; Skulová, Soňa, 1956-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2007)
První částí je teoretická, řeší vývoj správního soudnictví na našem území od doby Rakousko - Uherska do současnosti. V druhé části práce se zabývám reálnými případy správního soudnictví z mé praxe na odboru výkonu státní správy VII Ministerstva životního prostředí ČR.
In practice I deal with the administrative judiciary in cases of court review of my own decisions or of my colleagues decisions by administrative courts. I deal with the administrative judiciary terms, its functions and definitions used by various authors in the first part of this work. The next part describes several representative administrative judiciary systems in the European Union.
Vedoucí práce: Soňa Skulová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: soudy; správní soudnictví; courts; judicial review of administrative acts; diplomové práce