Squeeze - out v českém právním řádu - Kolářová, Taťána (2007)
Tato diplomová práce popisuje současnou právní úpravu pravého squeeze-outu v souvislosti s jeho novelami a předkládá názorovou kompilaci na interpretace sporných ustanovení. Prvá kapitola se zabývá vymezením pojmu squeeze-out a spřízněnými instituty v českém obchodním zákoníku, druhá osvětluje okolnosti přijímání návrhu zákona včetně evropské úpravy a ústavní konformity.