Squeeze - out v praktické aplikaci - Paulus, Ladislav (2007)
Cílem mé diplomové práce bylo provést hlubší analýzu tohoto relativně nového právního institutu. V jednotlivých kapitolách se autor nezaměřil pouze na teoretický popis samotného institutu squeeze-outu, ale zároveň se pokusil rozebrat konkrétní žaloby podané na ochranu minoritního akcionáře, abych čtenářům přiblížil squeeze-out v praxi.