Právní aspekty provozu vozidel na pozemních komunikacích - Hanus, Jaroslav (2007)
V této práci se autor zabývá postojem práva k dodatečně prováděným úpravám motorových vozidel, které jsou provozovány na pozemních komunikacích. Práce v úvodu představuje projevy tuningu v reálném světě a dále se již zaměřuje na právní regulaci jednotlivých úprav motorových vozidel, jejich povolování a kontrolu.