Problematika nájemního bydlení v ČR (se zaměřením na historický vývoj právní úpravy nájmu bytu) - Rajsiglová, Eva; Vaněk, Roman, 1969-; Masarykova univerzita. Katedra právní teorie (2007)
V období socialismu byl nájemní vztah zcela přizpůsoben modelu bydlení jakožto veřejné služby státu občanům, a tedy jednoznačně nakloněn nájemcům. Vznik takto pokřiveného vztahu se odehrával zcela mimo svobodnou vůli vlastníka nemovitosti.
This thesis is focused on the legal relationship of residential lease in the Czech republic, the main aim is the historical progress and some problematic regulations.
Vedoucí práce: Roman Vaněk.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: nájem bytů; nájemní právo; leases; residential lease; diplomové práce