Sociální deviace a protiprávní jednání - Eliášová, Jana (2007)
V obecné části této práce se autorka zabývala sociálními deviacemi a jejich vztahem k protiprávnímu jednání. Jako konkrétní příklad sociální deviace a jednoho z možných vztahů k protiprávnímu jednání si zvolila společenský jev prostituce.