Obrana v beach volejbale mužů - Chromý, Petr (2007)
Diplomová práce je výzkumná. Je zaměřena na charakteristiku obranných herních činností jednotlivce. Zkoumá úspěšnost obrany v poli a na bloku v beach volejbale. Výzkum je prováděn u mužů na OH 2004 v Aténách.