Vliv posilovacího tréninku na rozvoj aerobní výkonnosti - Havlík, Marek (2007)
Práce je vymyšlena jako příručka pro začátečníky v posilovně. Podává přehled základních poznatků o lidské potřebě pohybové aktivity a reakci těla na zátěž, stavbě tréninku a výživě. Ve druhé části je praktický výzkum , kde jsme ověřovali námi sestavený kondiční program na vzorku nesportovců.