Aerobik, jeho charakteristika, využití a přínos - Štěrbová, Pavla (2007)
Štěrbová, P. Aerobik, jeho charakteristika, využití a přínos. Diplomová práce. Brno: MU, 2007, s.69 Diplomová práce pojednává o historii aerobiku, jeho jednotlivých formách, působení a přínosu pro lidský organismus. Podrobněji popisuje zásady vytváření jednotlivých cvičebních lekcí. Zmiňuje se o věkových kategoriích a uvádí vlastní příklady cvičebních lekcí s několika choreografiemi.