Problematika vyrovnávacích cvičení ve školní tělesné výchově - Brešlová, Jarmila (2007)
V této diplomové práci byla řešena problematika týkající se vyrovnávacího (kompenzačního) cvičení ve školní tělesné výchově. Cílem tété studie bylo shrnutí teoretických a praktických poznatků souvisejících s využitím vyrovnávacích cvičení ve školní TV. Skupinu vyrovnávacích cvičení tvoří cvičení uvolňovací spolu s relaxací, protahovací (strečink) a posilovací. Každá kapitola zahrnuje diskusi, která porovnává teoretické poznatky s praxí učitelky TV na druhém stupni základní školy. Přínos této práce spatřuji v koncentraci některých poznatků a v zamyšlení se nad nedostatečným pohybovým režimem a problémů s tím spojených.