Posouzení diference v aplikaci bruslařské techniky běhu na lyžích - Rohanová, Petra (2007)
V první části diplomové práce se zabýváme historií, charakteristikou a biomechanikou bruslařských technik běhu na lyžích. Další část je zaměřena na posouzení techniky začátečníků s technikou profesionálů. Na základě stanovených chyb jsme navrhli sadu cvičení a tréninkových prostředků vedoucích k rychlému zdokonalení techniky a pohybových schopností.