Postavení edukace v systému ošetřovatelské péče v pediatrii - Uhlířová, Jana (2007)
Bakalářská práce anylyzuje faktické postavení edukace v systému ošetřovatelské péče v pediatrii. Za tímto účelem zjišťuje a hodnotí základní vědomosti dětských sester o edukaci, jejich názor, postoje a podmínky, za kterých je edukace realizována.Základem práce je průzkumné šetření formou anonymního dotazníku, které bylo provedeno ve Fakultní nemocnici Brno, Pracovišti dětské medicíny. Toto zařízení je v současnosti největším poskytovatelem léčebně preventivní péče v oboru dětského a dorostového lékařství.Výsledky šetření chce využít autorka ve své další činnosti, jejíchž obsahem je řízení a plánování ošetřovatelské péče.