Ošetřovatelský výzkum jako běžná součást ošetřovatelské praxe - vize nebo skutečnost? - Votoček, Jiří (2007)
Bakalářská práce v teoretické části analyzuje strukturu podmínek ošetřovatelského výzkumu v České republice, věnuje se formám účasti sester ve výzkumu a podává přehled o aktuální ošetřovatelské výzkumné tématice. Ukazuje také na souvislost ošetřovatelského výzkumu s ošetřovatelstvím založeným na důkazech. Praktickou část tvoří zpráva z provedeného průzkumného šetření, které mapovalo připravenost, přístup a podíl sester v ošetřovatelském výzkumu. Bylo prováděno mezi sestrami pomaturitního specializačního studia v Národním centru ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně. Práce je příspěvkem ke zvýšení povědomí o ošetřovatelském výzkumu.