Současné možnosti odvykacích terapií při látkových závislostech - Kučerová, Petra, 1981-; Kyasová, Miroslava, 1960-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2007)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na zjištění nejčastější terapie z pohledu drogově závislých a na recidivách při léčbě a zpětnému návratu k drogám. Vycházela jsem ze zjištění na základě dotazníků, které vyplnili drogově závislí klienti v průběhu odvykací terapie. Touto metodou jsem zjistila, že většina klientů podstoupila léčbu opakovaně a všichni měli zájem začít nový život bez drog. Tato bakalářská práce se může využít při komunikaci s drogově závislými klienty, zejména při preventivní činnosti.
My Bachelor's dissertation focuses on discovering the most frequent therapy in the aspect of drug addicted people and on the recurrence of their treatment as well as their return to the drug abuse. I derived the results based on the question-forms filled by drug addicted patients during their therapy. By this method I investigated that the most of drug abusers passed the therapy repeatedly and all of them wanted to start new life without drugs. This dissertation could be used for better communication with drug addicted patients, in preventive care.
Vedoucí práce: Miroslava Kyasová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2007.
Keywords: drogově závislí; nejčastěji zneužívané drogy; terapie; způsoby terapie; narcotic addicts; therapy; bakalářské práce