Edukace klientů s onemocněním benigní hyperplazie prostaty - Nováková, Miroslava; Juřeníková, Petra, 1968-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na muže s onemocněním BHP. Vzhledem k tomu, že prostatické změny nastávají na prostatě již od 30. roku věku, je tato bakalářská práce aktuální pro všechny dospělé muže. Jejím obsahem je zmapovat, kde se muži zajímají a informují o onemocnění prostaty, a ukázat, kam nejlépe zacílit a kde posílit prevenci. Dále je bakalářská práce zaměřena na způsob a kvalitu edukace na urologické ambulanci v nemocnici a na poliklinice v Břeclavi. Tato bakalářská práce by měla přispět ke zjištění rozložení edukačních zdrojů a k následnému možnému zkvalitnění edukace klientů s onemocněním benigní hyperplazie prostaty.
This bachelor thesis is aimed at men afflicted by BHP illness. Owing to the fact that prostate changes usually begin at the age of 30, this work is actual for all adult men. It surveys if they are interested in information about prostate illness, where they suppose to be informed, and their attitudes to this problem. The main purpose was to find the most problematic areas and places for prevention improvement. This study is focused on method and quality of education provided by urology clinic at Břeclav's health centre and wants to contribute to find out how are educational sources structured and how to find new possibilities for their improvement.
Vedoucí práce: Petra Juřeníková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2007.
Keywords: benigní hyperplazie prostaty; nádory prostaty; vzdělávání pacientů jako téma; benign prostatic hyperplasia; Patient Education as Topic; Prostatic Neoplasms; bakalářské práce