Edukace klientů s onemocněním benigní hyperplazie prostaty - Nováková, Miroslava (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na muže s onemocněním BHP. Vzhledem k tomu, že prostatické změny nastávají na prostatě již od 30. roku věku, je tato bakalářská práce aktuální pro všechny dospělé muže. Jejím obsahem je zmapovat, kde se muži zajímají a informují o onemocnění prostaty, a ukázat, kam nejlépe zacílit a kde posílit prevenci. Dále je bakalářská práce zaměřena na způsob a kvalitu edukace na urologické ambulanci v nemocnici a na poliklinice v Břeclavi. Tato bakalářská práce by měla přispět ke zjištění rozložení edukačních zdrojů a k následnému možnému zkvalitnění edukace klientů s onemocněním benigní hyperplazie prostaty.