Problematika návykových látek na střední a vyšší odborné škole - Pokorná, Hana (2007)
Bakalářská práce zjišťuje, porovnává znalosti a zkušenosti o návykových látkách studentů 1. ročníku na Střední zdravotnické a Vyšší odborné škole zdravotnické ve Znojmě. Zabývá se problémem zneužívání návykových látek včetně jejich zdravotních a sociálních aspektů. Nastiňuje také možnosti prevence. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o tom, kde nejvíce dochází ke konzumaci návykových látek a možnosti vyhledání odborné pomoci. Tato bakalářská práce by mohla přispět pro jednotlivé školy a jejich pedagogy v oblasti preventivního působení.