Sterilita v partnerství - Švábová, Marie, 1962- (2007)
Tato výzkumně - průzkumná bakalářská práce „Sterilita v partnerství“ se zabývá problematikou informovanosti a postojů respondentů k řešení případně vzniklých problémů spojených se sterilitou a infertilitou. Byly analyzovány dvě skupiny respondentů - mužů a žen. Získané informace byly vyhodnoceny ve vztahu k pohlaví, věku a vzdělání dotazovaných respondentů.Teoretická část je rozdělena na kapitoly fyziologie reprodukčního systému, příčiny a léčbu ženské a mužské neplodnosti, metody asistované reprodukce, etické a právní otázky léčby neplodnosti párů. V praktické části byly zpracovány a vyhodnoceny informace dotazníkovým šetřením. Výsledky jsou prezentovány pomocí tabulek a grafů. Závěrem lze říci, že ženy jsou v otázce neplodnosti více informováni než muži. Většina partnerských párů se shodla na dvou dětech, ženy s vysokoškolským vzděláním po ukončení studií plánovaly děti brzy po sobě, muži naopak si přáli děti až v pozdějším věku. S adopcí souhlasila většina žen, muži by.