Vzdělávací role Československého červeného kříže od založení v roce 1919 do roku 1948 - Fikarová, Jitka (2007)
Bakalářská práce objasňuje na pozadí historických událostí vzdělávací aktivity Československého červeného kříže od založení v roce 1919 do roku 194 se zaměřením zejména na vzdělávání široké veřejnosti. Podává výčet a ukázky náplní jednotlivých vzdělávacích forem a určitý přehled edukačních prostředků užívaných ČSČK.