Stav výživy u sociálně ohrožených dětí. - Prokšová, Irena (2007)
Příjmení a jméno autora:Prokšová Irena Instituce: Katedra ošetřovatelství LF MU Brno Název práce: Stav výživy u sociálně ohrožených dětí Vedoucí práce: Mgr. Pinkavová Hana Počet stran: 87 Počet příloh: 8 Rok obhajoby: 2007 Bakalářská práce zjišťuje stav výživy sociálně ohrožených dětí umístěných v „Klokáncích“ - zařízeních pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Zkoumanými faktory jsou především: obezita, potíže s trávením, problematické chování při jídle, pitný režim a poruchy příjmu potravy. Všechny uvedené faktory jsou na základě dotazníkového šetření analyzovány a porovnávány se skupinou dětí bez sociálních problémů žijících ve svých vlastních rodinách.