Péče řádného hospodáře - Keilová, Markéta (2007)
Tato práce se nejprve pokouší vymezit pojem péče řádného hospodáře v jeho obecné rovině tak jak s ním pracuje obchodní zákoník. Historický výklad pojmu ukazuje na dlouhou tradici tohoto pojmu. Dále je rozpracována povinnost péče, kterou musí vynaložit společníci osobních společností při správě záležitostí společnosti a poté povinnost péče, kterou musí vynaložit členové orgánů kapitálových společností.