Nová úprava obchodního rejstříku v praxi - Pešlová, Renáta (2007)
Diplomová práce na téma „Nová úprava obchodního rejstříku v praxi“ se zabývá platnou hmotněprávní a procesněprávní úpravou obchodního rejstříku po systémové změně provedené zákonem č. 216/2005 Sb. Obchodní rejstřík je významným institutem pro zajištění právní jistoty v obchodních vztazích.