Realizace díla, kontrola, zkoušky, předání a splnění díla - Burešová, Aneta (2007)
Tato práce je zaměřena především na smlouvy o dílo ve výstavbě. Podává snadno pochopitelný výklad úpravy smlouvy o dílo v obchodním zákoníku, a to především realizace díla, dodavatelských systémů systémy, kontroly, zkoušek, splnění a předání díla. Není opomenuta ani základní charakteristika smlouvy o dílo a srovnání s úpravou v SRN. Kromě rozboru problému jsou v práci uvedeny některé návrhy pro praxi a také návrhy de lege ferenda.