Uzavírání smluv, adhezní smlouvy - Solarczyk Krausová, Alžběta, 1983- (2007)
Diplomová práce se věnuje tématu uzavírání smluv obecně a následně zaměřuje svoji pozornost na adhezní smlouvy. Cílem je demonstrovat odlišnosti tradičního smluvního práva založeného na vzájemném konsensu a adhezních smluv, u kterých je značně omezen princip smluvní svobody.