Vnější ekonomické vztahy Evropské unie - vztahy s africkými, karibskými a oceánskými zeměmi (tzv. ACP státy) - Herboczková, Jana (2007)
Diplomová práce se týká analýzy vztahů EU a afrických, karibských a tichomořských států (tzv. ACP skupina států), důvodů změny těchto vztahů a analýzy současné právní úpravy, Úmluvy z Cotonou. Celá problematika je rozebrána v kontextu WTO a a na pozadí obecné úpravy vnějších vztahů EU.