Platební styk a finanční arbitr - Švásta, Pavel (2007)
Platební styk je v České republice upraven Zákonem č. 124/2002 Sb., o platebním styku. Tento zákon definuje základní pojmy platebního styku jako je např. instituce, převod, příkaz k převodu, den účinnosti příkazu, přeshraniční převod. Tento zákon má chránit klienty před institucemi a stanovit povinnosti institucí.