Institucionalizovaná liberalizace a regulace mezinárodního obchodu - Orgoník, Martin (2007)
Cílem této diplomové práce je odhalení motivů, které ovládají scénu institucionalizované liberalizace a dovolené míry ochrany regulované v systému Světové obchodní organizace (WTO). Pro zodpovězení této otázky jsou nejprve analyzovány ekononomicko-teoretické argumenty. V rámci ekonomické argumetnace je zvláštní pozornost věnována doktríně svobodného trhu a teorii komparativních výhod.