Právomoci Európskeho parlamentu - Blahušiak, Igor, 1983- (2007)
Práca podrobne popisuje a analyzuje právomoci EP v rámci historickej perspektívy zmien, ktorými tieto prešli. Najskôr je v krátkosti predstavený EP a jeho funkcie, identifikované právomoci, ktorými EP disponuje pre ich naplnenie a v krátkosti rozobratý aj ich právny základ.