Právní regulace dohledu v bankovnictví - Havlišová, Martina (2007)
Předmětem diplomové práce je vymezení podstaty bankovní regulace a dohledu. Diplomová práce si klade za cíl popsat a analyzovat základní mechanismus jejich fungování, pomocí kterého je dosahováno efektivního a řádného fungování bankovního sektoru, zejména s důrazem na stávající zákonnou úpravu. Práce se zabývá jednotlivými důvody, proč je vhodné regulovat bankovní sektor a také uvádí argumenty proti bankovní regulaci a dohledu.